Tuesday, November 29, 2011

Demam punya pasal~

Assalamualaikum n slamat petang semua.. Nak tanya ni. tempat korunk hujan tak???
Kat pilah ni toksah ckp la.. da bape ari hujan je memanjang..cuaca un sejuk je n berkabus(terase mcm kt negara bersalji)haha...hujan kan satu rahmat.. syukur2,,

3 hari lepas ak telah mengalami demam panas yg agak teruk gak.. pergghh.. lagi parah bila part nk telan ubat tu..warghh.. PAHITnyaa!! ak rse semua org x ske ubat kan.. bnyk2 ubat ak juz ske ubat batuk je coz tula satu-satunya ubat cecair yg ak dpt dr klinik tu n rsenye sedap ckit..hehe.. nape ea bila demam je mesti sekali dengan pakej selsema n batuk...OH!! tisu da habis! :)

sepanjang 3 hari dok umah ak dok terlantar ats katil dgn berbekalkn ubat-ubatan yg x sedap tu.. nk kuar umah exercise ckit un dah x larat rasa cam nk pengsan je.. apepon tak bole~
yg bestnye dpt mkn masakan mak ak tiap2 hari walaupun bila telan tekak x mampu nk menelan bukn sbb x sedap cuma paham2 jelaa tekak n selera org demam kan..aduyyaii.. nk mkn un x senang..

bila part nk balik kolej balik.. ak bajet2 aritu da ok 100% laa.. rupa-rupa indah khabar dr rupa..
masa time naik ktm dok rmi2 berebut2 nk msuk..akhirnya ak berdiri jelaa dgn org yg rmi kt dlm tu(mcm x bese lak) dh lepas beberapa station ak rse mcm kaki ak dah x terase pijak lantai n mata mula berpinar2 x nmpk..smpaikn org yg tgh dok ckp ngn ak un ak x dgr da dye ckp ap..dlm otak ak juz pikir nk pengsan je da..

then,, ak try bertahan kembalikn balik semangat ak..namun, hampa sia2 jee.. pandangan ak un da kabur da ni.. ttbe ak t'nmpk sorunk adek ni bru je dpt duduk.. then, ak cpat2 ckp kt dye supaya benarkn ak duduk kt tmpt dye tu n dye ley dok ats riba ak coz ak da x tahan da nk pitam je rasenye..
seb bek adek tu paham then dye bg ak duduk..alhamdulillah.. lepas 1 jam bru ak ok balik..
*sori adek,, akak terpaksa duduk coz xnk jatuh pengsan tgh2 org rmi berdiri.. t lagi haru jadinya..
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

padah betul ak balik sorang2 lak semalam... seb bek pas kuar ktm naek bas lak xde pape yg serius n teruk b'laku kt ak ag... alhamdulillah.. ak selamat gak sampai kt kolej ni..huhuhu...lau mak bapak ak tau ni ak nk pitam kt ktm tu kompem2 x bg balek sorang2..hehe.. seb bek ak cpat ambik langkah b'jaga2 dlm ktm tu dgn dptkn tmpt duduk (walaweyhh..lngkah berjaga la sgt tu un pikir nk duduk time da separuh sedar x sedar aje diri tuu nk pengsan da...tragis2) :')

dulu time ak skola dulu ak diperkenalkan dgn kaedah
terbaru nk redakan demam dengan penggunaan bunga 
mawar ..rendam dlm air n tuam la air tu kt muka,,
insyaallah ok..

#nota kaki tok dri sendiri: 
bnyk-banyakkanlah minum air kosong tu ea mana taknye bibir tu kering je..
aduyaiii.. PERINGATAN KERAS dr dri sendiri kpd dri sendri! ^_^

5 comments:

D-SIM said...

nape x suruh parent hantar ? O.o

.sarahshamsudin. said...

naseb baik tak pengsan weh..
btw, tmpt aku mcm london.. hahahaha :D

Nurfar Ana said...

@D-SIM: parents ade hal lgpun xnk sushkn dorunk..*ank yg baik kan.. ahakzz :D

@sarahshamsudin: tau tkpe..nyaris2 wei.. ngeri!ececeh.. untunglaa mcm london..haha :p

MiSs sUkaSuKi said...

cacacacaccaacaattttttttttttttttttttttttttttt

Nurfar Ana said...

mata bulatttttttttttttttttttt ;D